Nico Rosberg verdensmester

I en formidabel sidste finale i flotte omgivelser på banen i Abu Dhabi tog Nico Rosberg sin første titel i motorsportens kongeklasse.

For Kevin Magnussen blev det ikke til nogen speciel god afsked med Renault, idet danskeren allerede efter seks omgang blev kaldt i pit som følge af en skade på bilen.

Trods en nedagående formkurve til sidst slutter Magnussen alligevel bedst i den interne duel med holdkammeraten Jolyon Palmer. Både i qualifying og i race vandt danskeren med hhv. 12-8 og 11-9 over franskmanden.

Vinder blev for fjerde løb i træk Lewis Hamilton, hvilket ikke var nok til at tage titlen, hvis Nico Rosberg kunne holde sig i top tre. Det gjorde han, idet tyskeren kørte over stregen som nr. to, hårdt presset af den firedobbelte verdensmester, Sebastian Vettel, der gjorde Ferrari ære med flot kørsel i sæsonens sidste løb.

Men hamle op med de to Mercedes kørere kunne han ikke. Kun to gange i sæsonens 21 løb er det lykkes Red Bull at komme først over stregen. Mercedes med Rosberg og Hamilton har været aldeles suveræne. Selv om Hamilton vandt den interne duel med 10 sejre mod Rosbergs 9, blev det tyskeren der til sidst kunne trække sig tilbage med sejren, fem point foran Hamilton.

Dermed vandt sønnen Nico Rosberg 34 år efter faren Keke Rosberg, der blev verdensmester i 1982. Tre år før Nico blev født.