John Nielsen: Mentalt overtag gør Lewis Hamilton suveræn

Efteråret i Formel 1-kalenderen har stået i Lewis Hamiltons tegn. Søndag kan han sikre VM-titlen i Mexico.

– Han er lidt ligesom Messi og Ronaldo. Han er bare urørlig lige nu, og det er de andre kørere bare nødt til at acceptere.

Sådan siger John Nielsen, Formel 1-ekspert og kommentator på TV3 Sport, om den britiske racerkører Lewis Hamilton, der efter fem sejre i efterårets seks løb er ni point fra sin fjerde VM-titel før søndagens grandprix i Mexico.

– Hamilton er gud i år. Siden sommerferien har han bare hævet sit niveau. Jeg tror ikke på, at der er nogen i Formel 1 lige nu, som kan matche ham, fortsætter Nielsen.

Ifølge ham er det især Hamiltons mentale styrke, der får briten til at skille sig ud fra resten af Formel 1-feltet.

– Det er som om, at han stadig kan sætte sig selv op, som om det var hans første løb. Til sammenligning har det ikke virket som om, at Sebastian Vettel, hans nærmeste konkurrent, har været sulten de sidste par år.

– Hamiltons holdkammerat sidste år, Nico Rosberg, har også været ude at sige, at han blev nødt til at få Hamilton mentalt ud af balance for at slå ham, siger Nielsen.

Med en fjerde VM-titel vil Hamilton køre sig op blandt de største i Formel 1’s historie, mener John Nielsen.

– Han kommer på en liste, der ikke er ret lang. Men det er svært at sammenligne nutidens kørere med eksempelvis Ayrton Senna og den generation. Dengang var sikkerheden ikke lige så stor, og flere døde jo i en tidlig alder, siger Nielsen.

Vinder Hamilton VM i år, vil han have taget titlen tre gange på fire år. John Nielsen tror på, at den 32-årige brites dominans kan fortsætte.

– Hvis Mercedes fortsat kan bygge en bil, der er blandt de fem eller seks bedste i Formel 1, så vil Hamilton stadig vinde.

– Han siger godt nok, at rekorderne ikke betyder noget, men han kan sagtens nå at indhente Michael Schumachers syv verdensmesterskaber, med den alder han har, og den position han er i, siger Nielsen.