Ejere giver grønt lys til dansk Formel 1-bane

Formel 1 på dansk grund kan blive en realitet i 2020.

Et konsortium med tidligere videnskabsminister Helge Sander og Lars Seier Christensen har nemlig fået grønt lys af amerikanske Liberty Media, der ejer Formel 1, til at gå videre med planlægningen af en bane, der skal gå gennem de københavnske gader omkring Christianshavn og Langebro.

Det skriver Jyllands-Posten, der har fået agtindsigt hos Københavns Kommune.

Detaljerne er endnu ikke helt på plads, men en endelig bane kommer ikke til at afvige meget fra det forslag, som det danske konsortium, hvor også Jan Magnussen spiller en rolle, har designet.

– Den bane, vi har forelagt Formel 1 i London, bliver ikke med fuldstændig sikkerhed den endelige, men den er udgangspunktet, og hvis ændringer sker, bliver de minimale. Banen er blevet godkendt af Hermann Tilke, som dog også havde spørgsmål og idéer til justeringer, men det er noget, vi løbende vil se på, siger Helge Sander til Jyllands-Posten.

Banen kommer som udgangspunkt til at være 4.5 kilometer lang og kommer til at krydse både Langebro og Knippelsbro, og den bliver af Jan Magnussen sammenlignet med banen i Baku, Aserbajdsjan.